Vinnare 2022

Årets unga företagare 2022

Hålls Lantbruk

MOTIVERING:
Årets unga företagare har med framtidstro visat på mod och engagemang att vidareutveckla en verksamhet med ursprung från gamla anor. De är ett företag som underlättar för kunder att handla lokalproducerat och med ungdomlig entusiasm vågar de prova möjligheterna med småskalig diversifiering, i en bransch som annars styrs mot storskalighet och specialisering.

 

 

Årets nytänkare 2022

Hundtid

MOTIVERING:
Årets nytänkare har via ett genuint intresse och kreativitet gjort skillnad för många hundägare. Genom en kundanpassad och serviceinriktad affärsidé har företaget utvecklat sina tjänster och fyllt en lucka på marknaden. Med tillgänglighet och stort personligt engagemang i fokus har Hundtid uppvisat en imponerande start på sin företagsresa.

 

 

Årets ambassadör 2022

Karin Bodin

MOTIVERING:
Årets ambassadör äger ett av Sveriges starkaste varumärken och visar gång på gång att hjärtat finns i Älvsbyn. I en äkta ambassadörsanda bidrar hon till att strålkastarna i varje sammanhang riktas mot hembygden. Med sitt arbete förstärker hon Älvsbyns plats på kartan även utanför landets gränser och stoltheten och engagemanget för platsen går inte att ta miste på.

 

 

Årets småföretag 2022

Boutique Mim

MOTIVERING:
Årets småföretag har sedan dag ett med stor entusiasm utvecklat och anpassat sin verksamhet. Med karisma och sprudlande personligheter förmedlar de butikens utbud till kunder runt om i landet. Genom att föredömligt ta vara på digitaliseringen möjligheter har de utvidgat sin kundkrets till en större arena och berikar oss alla klädsamt.

 

Årets senior 2022

Ulf Öhlund

MOTIVERING:
Årets senior har genom sitt företagande bidragit till det lokala näringslivets utveckling under många år. Som en av grundarna till Spikab, vidareutvecklade och drev han företaget framåt i flera decennier. Ett starkt entreprenörskap som har resulterat i unika kundanpassade produkter som möter marknadens behov.

 

 

Årets trotjänare 2022

Ola Granberg

MOTIVERING:
Årets trotjänare har under lång tid erbjudit enastående
support och service till sina kunder. Med stort mått företagsamhet har han i över 35 år gjort starkt avtryck på alla som stigit in genom butiksdörren. Längs vägen har han blivit hela Älvsbyns radio-Ola och har haft stor betydelse för såväl det lokala samhället som näringslivet.

 

Årets företag 2022

CE’s Allservice

MOTIVERING:
Årets företag är handlingskraftigt och hugger tag i saker där det behövs. En inspirationskälla som med stor drivkraft byggt upp en verksamhet som sträcker sig över flertalet branscher och säsonger. Ett företag som erbjuder något för alla åldrar, värnar om det lokala och hela tiden tänker framåt genom att våga testa nya idéer.

 

Vinnare 2020

Årets unga företagare 2020

Norrlands Rörmontage AB

MOTIVERING:

Bästa prisbelönta svetsaren man mött och som man gärna anlitar som entreprenör. Alltid positiv, lättsam och proffsig. Möter Nils problem hittar han alltid en lösning. Han ställer alltid upp och gör sina arbeten snabbt med bra kvalitét.

Årets nytänkare 2020

Best LB / Udda Äventyr

MOTIVERING:

Två framgångsrika företag som ser möjligheter i att arbeta i tillsammans. Utveckling av företagens grundidé förbättras och skapar mervärde. Genom att driva boskap på hästrygg skapas en hållbar lösning för miljön.

Årets ambassadör 2020

Viktoria Viklund

MOTIVERING:

En eldsjäl att räkna med. Har ett brinnande intresse för Älvsbyns föreningsliv. Med sitt fleråriga engagemang och ”driv” för ÄIF har hon skapat evenemang och möten som sammanfört många generationer.

Årets småföretag 2020

Uddens Hembageri

MOTIVERING:

En produkt för alla sinnen.
Stig in i deras väldoftande bageri och se de vackraste av skapelser. Känn konsistensen och de underbara smakerna.
Hör Nikkan berätta om var deras lokalproducerade ingredienser är skördade. Det är ett företag som har det naturliga kretsloppstänket.

Årets senior 2020

Ulla och Kärsti

MOTIVERING:

Ulla och Kärsti tar fram det bästa hos sina kunder Dom har många års erfarenhet kring mode, styling och alltid det senaste inom hårvård. Dessa driftiga entreprenörer har snyggat till många genom åren. Med sitt positiva sätt ger dom alltid det lilla extra till sina kunder.

Årets trotjänare 2020

Mari Grankvist

MOTIVERING:

Med smak för livets goda. Hon har under flera år tillgodosett människors behov över förväntan. God serviceanda verkar rinna som blod i hennes ådror, hon vågar satsa och är knutpunkt för många människor.

Årets företag 2020

Henkes Maskin & Transport AB

MOTIVERING:

Ett växande företag inom skogsvägar och järnvägar. Och även inom vindparken. En ung drivande entreprenör som tror starkt på framtiden.

Vinnare 2019

Årets unga företagare 2019

Tomas Södersten, Söderstens rör

MOTIVERING:

Rörlig mera är rörig? Oavsett vilket är hans tjänst med att skapa flöde i samhället oumbärlig. Han jobbar med raka rör mot framtiden och krokar gärna arm med det lokala näringslivet.

Årets nytänkare 2019

Shine the light & Kvinnojouren

MOTIVERING:

Med lila ljus finns hopp för drabbade kvinnor. Företeelsen kommer ursprungligen från Canada men har nu via Älvsbyn spritt sig över hela landet.

Årets Seniorer 2019

Arne och Ulf Nilsson

MOTIVERING:

Årets seniorer har med delat ledarskap i familjeföretaget varit verksamma och mycket engagerade i Älvsbyns handel och samhälle. Med stor erfarenhet och branschkunskap driver de ett lokalt företag som präglas av närhet, god service och hög kvalitét. Tack vare dessa bröder har tanken om ett nytt resecentrum kunnat förvekligas i Älvsbyn.

…och enligt många barn i Älvsbyn så bor den riktiga jultomten i Vistträsk djupa skogar.

Årets trotjänare 2019

Gunnel Nilsson

MOTIVERING:

Årets trotjänare är en riktig eldsjäl som inte verkat i det tysta och det är få älvsbybor som inte korsat hennes väg genom åren. Hon har varit och är fortfarande en engagerad ledare i många föreningar och organisationer. Gunnel är också medlem i Guldklubben Norrbotten, en förening där ett av kriterierna är minst 30 år som aktiv ledare. 

Årets ambassadör 2019

Mia Grenmark Köhler

MOTIVERING:

Oavsett var i världen hon befinner sig lyfter hon gärna fram den positiva samarbetsanda som finns i Älvsbyn, det är enligt henne smidigt att vara företagare i Älvsbyn.

Årets småföretag 2019

Älvåkragrillen, Matilda Eklund

MOTIVERING:

Älvåkragrillen är idag en diner med tydliga inredningsreferenser till 50-talet. Det här är också en etablerad mötesplats för både lokala och tillresta matgäster. ”Grillen” har även en oskriven policy att ställa upp för det ideella föreningslivet när så behövs.

 

Årets företag 2019

Hotell Storforsen

MOTIVERING:

Vid natursköna Hotell Storforsen pekar bokningskurvorna uppåt och på den senaste tiden har man hunnit göra en allmän översyn och renovering av stora delar av hotellet. Vackert placerat vid en av Norrbottens mäktigaste naturfenomen och en självklar besöksanledning.

Vinnare 2018

Årets unga företagare 2018

Tina Andersson, Konditori Centrum

MOTIVERING:

Årets Unga företagare bevarar gamla traditioner och möter nya trender. Kombinationen av ungdomligt nytänkande och äldre visdom har bidragit till att bevara en nära hundraårig tradition inom Älvsbyns kafé- och restaurangverksamhet.

Årets nytänkare 2018

Jerry Lindblom, Sensact AB

MOTIVERING:

Genom nya tankesätt och en kombination av teknik och praktiska lösningar har Årets Nytänkare förenklat vardagen för myndigheter, företag och privatpersoner. Skapandet av en egen teknikplattform har öppnat oändliga möjligheter för kommunens egen uppfinnar-jocke…

Årets Senior 2018

Elisabet Nilsson Singh

MOTIVERING:

Årets Senior har under lång tid varit verksam och mycket engagerad i flertalet områden inom näringslivet, samhället och kulturen. Familjegemenskapen har alltid präglat företagandet för senioren och sammanhållningen däri är en framgångsfaktor. I dag är hon i största grad verksam i företagets koncern som VD för Polarrenen AB och styrelseordförande för moderbolaget Polarbrödsgruppen.

Årets trotjänare 2018

Sture Norén

MOTIVERING:

Årets Trotjänare är en eldsjäl med mycket stort engagemang och han har varit lärare och tränare vid Älvsby Folkhögskola i 30 år. Han har bidragit stort till Älvsbyns skidlinjes goda renommé och att den i dag betraktas som en av de viktigaste rekryteringsbaserna för svensk längdskidåkning och skidorientering. Han har förutom flera förbundskaptensuppdrag i olika svenska landslag även medverkat i tre OS som ledare.

Årets ambassadör 2018

Marcel Köppe

MOTIVERING:

Årets Ambassadör har stärkt och byggt flertalet lokala varumärken. Med nya ögon har han botat en del av den hemmablindhet som lätt drabbar lokalbefolkningen. Under många år har han också satt Älvsbyns kommun på kartan genom sina fantastiska bilder och filmer.

Årets småföretag 2018

Perssons entreprenad & Åkeri

MOTIVERING:

Årets Småföretag är en småföretagare personifierad, som ständigt utvecklar sitt företag. Det är ett företag som helt klart har växlat in på rätt spår med fantastiska resultat. Genom ungdomligt ledarskap uppvisar företaget det senaste verksamhetsåret en vinstmarginal på runt 30 procent av den totala omsättningen.

 

Årets företag 2018

Tinor

MOTIVERING:

Årets Företag har en stabil utveckling med många ben att stå stadigt på. De har ökat sin omsättning varje år de senaste 6 åren. För andra året i rad har de utsetts av Dagens Industri till ett superföretag och tilldelats priset DI Gasell. De har också mer än fördubblat sin omsättning de senaste 4 åren.