Vinnarna på Älvsbyns näringslivsgala 2018. Foto: Sterling Nilsson

Vinnare 2018

Här presenterar vi Älvsbyns näringslivsgalas pristagare 2018.

Årets Nytänkare 2018

Jerry Lindblom, Sensact AB

Årets Nytänkare 2018 - Jerry Lindblom, Sensact AB. Foto: Krister Palm
Årets Nytänkare 2018 – Jerry Lindblom, Sensact AB.
Foto: Krister Palm

Motivering:

Genom nya tankesätt och en kombination av teknik och praktiska lösningar har Årets Nytänkare förenklat vardagen för myndigheter, företag och privatpersoner. Skapandet av en egen teknikplattform har öppnat oändliga möjligheter för kommunens egen uppfinnar-jocke…


Årets Senior 2018

Elisabet Nilsson Singh

Årets Senior 2018 - Elisabet Nilsson Singh. Här tillsammans med Mia Grenemark Köhler från guldsponsorn Nyckelbryggerier och Älvsby Källa. Foto: Krister Palm
Årets Senior 2018 – Elisabet Nilsson Singh. Här tillsammans med Mia Grenemark Köhler från guldsponsorn Nyckelbryggerier och Älvsby Källa.
Foto: Krister Palm

Motivering:

Årets Senior har under lång tid varit verksam och mycket engagerad i flertalet områden inom näringslivet, samhället och kulturen. Familjegemenskapen har alltid präglat företagandet för senioren och sammanhållningen däri är en framgångsfaktor. I dag är hon i största grad verksam i företagets koncern som VD för Polarrenen AB och styrelseordförande för moderbolaget Polarbrödsgruppen.


Årets Trotjänare 2018

Sture Norén

Årets Trotjänare 2018 - Sture Norén. Här tillsammans med Anette Grundström från guldsponsorn Sparbanken Nord. Foto: Krister Palm
Årets Trotjänare 2018 – Sture Norén. Här tillsammans med Anette Grundström från guldsponsorn Sparbanken Nord.
Foto: Krister Palm

Motivering:

Årets Trotjänare är en eldsjäl med mycket stort engagemang och han har varit lärare och tränare vid Älvsby Folkhögskola i 30 år. Han har bidragit stort till Älvsbyns skidlinjes goda renommé och att den i dag betraktas som en av de viktigaste rekryteringsbaserna för svensk längdskidåkning och skidorientering. Han har förutom flera förbundskaptensuppdrag i olika svenska landslag även medverkat i tre OS som ledare.


Årets Ambassadör 2018

Marcel Köppe

Årets Ambassadör 2018 - Marcel Köppe. Foto: Krister Palm
Årets Ambassadör 2018 – Marcel Köppe.
Foto: Krister Palm

Motivering:

Årets Ambassadör har stärkt och byggt flertalet lokala varumärken. Med nya ögon har han botat en del av den hemmablindhet som lätt drabbar lokalbefolkningen. Under många år har han också satt Älvsbyns kommun på kartan genom sina fantastiska bilder och filmer.


Årets Småföretag 2018

Perssons entreprenad & Åkeri

Årets Småföretag 2018 - Perssons entreprenad & Åkeri, Dennis Persson. Foto: Krister Palm
Årets Småföretag 2018 – Perssons entreprenad & Åkeri, Dennis Persson.
Foto: Krister Palm

Motivering:

Årets Småföretag är en småföretagare personifierad, som ständigt utvecklar sitt företag. Det är ett företag som helt klart har växlat in på rätt spår med fantastiska resultat. Genom ungdomligt ledarskap uppvisar företaget det senaste verksamhetsåret en vinstmarginal på runt 30 procent av den totala omsättningen.


Årets Unga företagare 2018

Tina Andersson, Konditori Centrum

Årets Unga företagare 2018 - Tina Andersson, Konditori Centrum. Foto: Krister Palm
Årets Unga företagare 2018 – Tina Andersson, Konditori Centrum.
Foto: Krister Palm

Motivering:

Årets Unga företagare bevarar gamla traditioner och möter nya trender. Kombinationen av ungdomligt nytänkande och äldre visdom har bidragit till att bevara en nära hundraårig tradition inom Älvsbyns kafé- och restaurangverksamhet.


Årets Företag 2018

Tinor

Årets Företag 2018 - Tinor, Åsa Edin. Här tillsammans med en av arrangörerna Helena Öhlund, kommunalråd. Foto: Krister Palm
Årets Företag 2018 – Tinor, Åsa Edin. Här tillsammans med en av arrangörerna Helena Öhlund, kommunalråd.
Foto: Krister Palm

Motivering:

Årets Företag har en stabil utveckling med många ben att stå stadigt på. De har ökat sin omsättning varje år de senaste 6 åren. För andra året i rad har de utsetts av Dagens Industri till ett superföretag och tilldelats priset DI Gasell. De har också mer än fördubblat sin omsättning de senaste 4 åren.