Vinnarna på Älvsbyns näringslivsgala 2018. Foto: Krister Palm

Näringslivsgalan gjorde succé

I ett fullsatt Forum har hundratals gäster njutit av både god mat, bra underhållning och framför allt ett riktigt gott sällskap.

För nionde året i rad anordnades succéevenemanget Älvsbyns näringslivsgala. Galan är ett samarrangemang mellan Företagarna i Älvsbyn, LRF Älvsbyn och Älvsbyns kommun, vars syfte är att rikta strålkastarljuset mot ortens företagare.

– Det här är ett sätt att lyfta fram företagarna och att få dem att inse vilket bra arbete de gör, berättar Elisabeth Nordström, ordförande i Företagarna i Älvsbyn.

En smakrik meny

Till förrätt i årets galameny serverades lättrökt laxtartar med en pepparrotscream, dill och friterad kapris. Kvällens varmrätt bestod av en entrecote, som tillsammans med mandelpotatispure, friterad jordärtskocka, rödvinsreduktion och grillad King oyster, smälte i munnen. Som efterrätt fick gästerna avnjuta en god färskostmousse med hjortroncurd, mandelsmulor och hjortronmaräng.

Brolle rockade loss

Vid 11-tiden på kvällen gjorde bodensonen, och pop- och rockartisten, Brolle entré. Tillsammans med sitt band ruskade de till Älvsbyn ordentligt, när de bjöd på flertalet rockiga och goa fina klassiker. Det dröjde inte länge innan dansgolvet var fyllt av flertalet glada dansare, som efteråt lyckades få ut Brolle för ett extranummer.

Kvällen avslutades tillsammans med Älvsbysonen Joe Fiddle och Custom Covers.

Vinnarna:

  • Årets Företag – Tinor
  • Årets Senior – Elisabeth Nilsson Singh
  • Årets Nytänkare – Jerry Lindblom, Sensact
  • Årets Trotjänare – Sture Norén
  • Årets Ambassadör – Marcel Köppe
  • Årets Småföretag – Perssons entreprenad & Åkeri
  • Årets Unga företagare – Tina Andersson, Konditori Centrum

Text: Robin Nilsson
Foto: Krister Palm