Glada pristagare, god mat och grillning i ”bondska”

Älvsbyns näringslivsgala blev som vanligt en mycket festlig och efterlängtad tillställning. Det vittnar inte minst de slutsålda biljetterna till galan på Storforsens hotell om.

Årets vinnare i de fem kategorierna blev Älvsby ytbehandling, Johannas Hem & Hobby, Excentrum, Kenneth Viklund och Aktiv fysioterapi. Läs mer i de separata presentationerna.

Foto: Krister Palm

Galan arrangerades i sedvanlig ordning av Företagarna Älvsbyn, Älvsby Köpmannaförening, Lantbrukarnas riksförbund Älvsbyn och Älvsbyns kommun med Sparbanken Nord som huvudsponsor. Företagarnas ordförande Elisabeth Nordström betonade i sitt välkomsttal att Älvsbyn är på gång och syftade då på bland annat industriområdets nybyggnationer och datacenteretableringar på orten.

Foto: Robin Nilsson

Kvällens konferencierer och underhållare var dragspelaren och komikern Ulf B ”Flu” Jonsson och sångerskan Christina Aasa Bygdell. Efter musikframträdandet höll ”Flu” ett föredrag om Älvsbybor och ”bondskan”. Det menar han är modern till alla språk varpå Bengt Strandberg, ny näringslivschef i Älvsbyn, bjöds upp på scenen och grillades i sina kunskaper om ”bondskan”. Betyget blev ett förvånat godkänt av ”Flu”.

Under middagen bjöd köket på en rad olika läckerheter från öst till väst. Kvällen till ära serverades det en fusion av japansk och nordisk matkultur med Storforsens hemrökta lax ”sushi style” till förrätt.

Foto: Krister Palm

Huvudrätten bestod av delikat renkalvinnanlår och kvällens matupplevelse avslutades med läcker chokladganache med åkerbärsglass.

Det lokala coverbandet The Bändärs bjöd sedan upp till rock’n’roll och dans.

Text och foto: Älvsbyn Just Nu