”Det gäller att ha större vindruta än backspegel”

Älvsby Ytbehandling är, namnet till trots, även ett företag med djup och bredd. De tre delägarna blickar alltid framåt. Under lördagens näringslivsgala fick de motta det prestigefyllda priset Årets Företagare.
– Vi är stolta och hedrade. En form av bekräftelse som visar att vi gjort någonting bra, sade Anders Pettersson, en av delägarna i sitt tacktal. 

I drygt 19 år har Anders drivit Älvsby Ytbehandling tillsammans med kompanjonerna Erik Sundström och Ulf Lindgren.

– Vi är olika och kompletterar varandra. Ibland är det bra med tre par ögon. Det är en av anledningarna att vi står där vi står. Tiden går fort när man har roligt. Trots att 19 år passerat känns det precis som vi nyss startat resan, berättar Anders.

Älvsby Ytbehandling målar och slipar allt som finns under tak.

– Vi gör det så effektivt som möjligt. Dessutom tar vi på oss legoarbeten som den enda firman i vår nisch norr om Stockholm, förklarar Erik Sundström.

Ägartrion riktar ständigt blickarna framåt.

– Det gäller att ha större vindruta än backspegel. Vi försöker titta på möjligheter som bjuds. Det är en ynnest att få göra den här resan med Erik och Ulf. I Älvsbyn dessutom. Hoppas den fortsätter, säger Anders.

Genom utmärkelsen representerar Älvsby Ytbehandling kommunen även i den regionala tävlingen Norrbottens företagare. Vinnaren i regionfinalen får i sin tur representera Norrbotten i den kommande riksfinalen.

Juryns motivering:
”Årets företagare har visat på klokhet, engagemang och tålamod under åren. De har genom sitt ledarskap och hårt slit, utvecklat och lyckats vara ett stabilt företag i snart 20 år. Med såväl legotillverkning i mindre skala, som volymer till stora kunder lyckas de tre olika delägarna fungera väl tillsammans och komplettera varandras styrkor.”

Övriga nominerade var:
Perssons Entreprenad & Åkeri och Sensact

Text: Tony Berglund