Foto: Krister Palm

Företagen driver samhället framåt

Näringslivsgalan i Älvsbyn blev som vanligt en mycket trivsam och uppskattad tillställning. Alla platser på Polar Hotel var sedan lång tid tillbaka bokade.

– I kväll ska vi hylla alla våra duktiga entreprenörer, betonade Elisabeth Nordström, ordförande för Företagarna i Älvsbyn, och påminde om kommunens höga placeringar i alla mätningar gällande ett gott företagsklimat.

Galan arrangerades i sedvanlig ordning av Företagarna Älvsbyn, Älvsby Köpmannaförening, Lantbrukarnas riksförbund Älvsbyn och Älvsbyns kommun med Sparbanken Nord som huvudsponsor. Prisutdelare var i tur och ordning; Elisabeth Nordström, Företagarna, Ulf Burström, Köpmannaföreningen, Anette Grundström, Sparbanken Nord, Stefan Hardselius, LRF, och Helena Öhlund, kommunalråd.

Kvällens konferencier Åsa Ivarsdotter var mäkta imponerad över entreprenörskapet i Älvsbyn.
– Fler än 800 företag på drygt 8 000 invånare. Dessutom flera stora bolag. Det är företagen som driver samhället framåt, betonade Åsa och berömde samhällsengagemanget från det lokala näringslivet.

Åsa räknade upp flertalet företag som sponsrar aktiviteter och föreningar i kommunen och hon belyste vikten av detta från det lilla till det större. Det är exempelvis inte alla kommuner som fått ishall och skidliftar av sina lokala företag.

Text: Tony Berglund